Ansambluri

Anunturi

// now 2 column - camere - compartimentare
// same for etaj min and max

Ultimul Tren pentru Achizitia unui Apartament . . .

-0001-11-30 00:00:00
873 vizualizari
Ultimul Tren pentru Achizitia unui Apartament  . . .

. . . la a carui valoare maxima de 700.000 lei (echivalentul a aproximativ 141.500 euro) poate fi adaugat TVA-ul de 5% va pleca la ora 00.00 a primei zile a anului 2023. Cei care nu se vor urca acest tren pana la data de 31.12.2022 (nu vor semna macar un antecontract) vor fi nevoiti, pentru acelasi apartament a carui valoare depaseste 600.000 de lei, exclusiv TVA, sa adauge incomodul TVA de 19%.

 

EVO Residence Bucuresti Nord reprezinta unul dintre cele mai bune proiecte in care merita sa investesti in acest moment. Pretul de 2000 euro / mpu este cel mai bun din zona de nord a capitalei.

 

Cresterea preturilor materialelor de constructii, a manoperei si, nu in ultimul rand, a serviciilor conexe pregatirii si desfasurarii activitatilor intr-un santier are ca efect direct cresterea pretului pretului de productie a unei unitati locative si, implicit, a pretului de vanzare a acesteia.

 

Va scadea valoarea TVA-ului colectat de catre Statul Roman

 

Asadar, avand in vedere cresterea galopanta a inflatiei, masurile fiscale care sunt in vigoare si care au avut un efect pozitiv inainte de situatia actuala trebuie pastrate si chiar imbunatatite. Scaderea pragului valoaric de aplicare a TVA-ului redus la 5% este o masura fiscala care nu va genera cresterea ci mai degraba scaderea valorii TVA-ului colectat de catre Statul Roman prin institutiile abilitate.

 

TVA-ul incomod va conduce la o dezvoltare imobiliara si mai haotica

 

Valoarea de 600.000 lei va reprezenta la inceputul anului 2023 echivalentul a aproximativ 121.500 euro, valoare de vanzare pe care casele din suburbiile marilor orase ale tarii au depasit-o in urma cresterii inflatiei. Prin urmare, dezvoltatorii vor avea in vedere achizitia unor terenuri mai ieftine (care pot fi gasite in zone in care utilitatile lipsesc integral sau partial), vor folosi (o parte dintre ei) materiale mai ieftine si se vor orienta catre constructia de apartamente mici si case insiruite. Efectul acestor decizii va fi aparitia unor noi zone rezidentiale dezvoltate haotic pe campurile din jurul Bucurestiului si a celorlalte resedinte de judet.

 

Masurile fiscale, intr-un scenariu ideal, trebuie sa aiba in vedere creasterea calitatii vietii

 

Romania se chinuie de ani buni sa gaseasca si sa adopte masuri fiscale potrivite unui stat european cu pretentii de recunoastere a stabilitatii si predictibilitatii economice. Limitarea in timp a unor facilitati fiscale care si-au dovedit eficienta sau lipsa de reactie a Institutiilor prin masuri fiscale adaptate perioadei economice pe care o traversam la un moment dat ne arata cat de mult este influentata politica fiscala de catre interesele personale aflate intr-o stransa prietenie cu cele ale grupurilor de influenta din spatiul comunitar si nu numai. 

 

Pana se trezesc ei, este important sa nu dormim noi !

 

INVESTESTE SI INCHIRIAZA ! Banii se devalorizeaza insa valoarea proprietatii va creste mereu. Nu lasa ca banii tai sa fie folositi si refolositi de catre institutii care iti ofera un randament scazut. Semneaza IMEDIAT un antecontract !

 

 

Citeste toate noutatile imobiliare
Apartamente noi Bucuresti

Taguri:

investitie, inflatie, TVA, masuri fiscale, dezvoltatori, piata imobiliara, materiale de constructii, bani, perioada economica, politica fiscala, case insiruite, terenuri ieftine, apartamente mici,


Mai citeste si:

Dezvoltatorii Imobiliari, Agentiile si Proprietarii pot publica pe portalul imobiliar Apartamente-Case-Bucuresti.ro

Apartamente-Case-Bucuresti.ro este portalul imobiliar care, inca din 2011, cu propria echipa de vanzari a promovat, a vandut si a inchiriat apartamente, case si spatii comerciale in toate sectoarele din Bucuresti si in localitatile din jur in care dezvoltarea imobiliara a avut un ritm accelerat (Chiajna, Mogosoaia, Buftea , Pipe

2023-09-19 08:09:15
vizualizari

Adauga Cererea Ta pe Apartamente-Case-Bucuresti.ro

Platforma ofera posibilitatea de a Adauga o Cerere.

Indiferent de ceea ce iti doresti sa cumperi sau sa inchiriezi, platforma imobiliara Apartamente-Case-Buucuresti.ro iti puune la dispozitie optiune

2023-09-19 07:55:53
vizualizari

TVA 0% pentru lucrarile de renovare facturate persoanelor fizice, propune HOGAS Consultanta si Dezvoltare

Posibilitatea de a aplica 0% TVA pentru lucrarile de renovare facturate persoanelor fizice, indiferent de cifra de afaceri la care a ajuns firma care presteaza activitati in acest domeniu, ar avea multiple efecte benefice in plan economic si social.

Aceasta masura fiscala poate avea un impact semnificativ

2023-09-19 07:50:46
vizualizari

Arta de a Renova

Din punct de vedere urbanistic, Bucurestiul ofera surprize la tot pasul. O mare parte a cladirilor construite in perioada interbelica au avut o soarta nefasta ca urmare a procesului de nationalizare. Efectele acestui fenomen sunt vizibile peste tot in Micul Paris desi au trecut peste 33 de ani de la Revolutie.

De la moment

2023-09-17 14:50:52
0 vizualizari

Partenerii nostri